Tilojen edelleenvuokraus kovassa kasvussa

Omien kiinteistöjen hallinnoinnin ja vuokrauksen ohella Senaatti-kiinteistöt tarjoaa asiakkailleen myös asiantuntijapalvelua, jonka avulla asiakkaat voivat löytää toimitilat kaupallisesta toimistomarkkinasta. Toimistotilojen edelleenvuokraus vapailta markkinoilta valtioyhteisön käyttöön on kolminkertaistunut vuodessa.

Edelleenvuokrauksen ansiosta Senaatti-kiinteistöjen asiakkaan ei tarvitse huolehtia toimitilojen etsimisestä tai käytännön järjestelyistä, sillä Senaatti-kiinteistöjen asiantuntemusta toimistotilojen kokonaismarkkinoista voidaan hyödyntää monipuolisesti. Vuokrakauden aikana asiakkailla on myös käytettävissä Senaatti-kiinteistöjen tarjoamat asiantuntijapalvelut sovittua korvausta vastaan.  

Senaatti-kiinteistöjen toimistot-toimialan johtaja Jorma Heinosen mukaan edelleenvuokraamisen avulla saavutetaan paljon hyötyjä, jotka tukevat myös valtion edellyttämää tehokkaan kiinteistönhoidon strategiaa. ”Sopimusosaamisemme ansiosta voimme neuvotella asiakkaillemme kustannustehokkaammat vuokrasopimukset ulkopuolisten tahojen kanssa. Jos ennen samassa markkinassa liikkui useita eri virastoja toisistaan tietämättä, syntyy meille nyt parempi kokonaisnäkemys valtioyhteisön toimitilatarpeista. Kysyntä ja tarjonta kohtaavat paremmin toisensa”.

Heinonen uskoo, että toimistotilojen edelleenvuokraus vapailta markkinoilta tulee jatkossa lisääntymään, sillä valtio rakentaa tulevaisuudessa vain hyvin harkitusti omia uudistiloja.

Senaatti-kiinteistöt etsi Trafille sopivat tilat Trafin johtoryhmän valtuuttamana avaimet käteen -periaatteella.  Lopputuloksena päädyttiin kahden erillisen ja eri omistajan omistaman kiinteistön edelleen vuokraamiseen Kumpulasta. Kiinteistöihin liittyviä lankoja pitää käsissä kiinteistömanageri.