Yhteistyö on CREM-kumppanuutta

Oikeusministeriö ja Senaatti-kiinteistöt solmivat vuoden 2010 joulukuussa yhteistyösopimuksen valtakunnallisen oikeushallinnon toimitila- ja työympäristökonseptin syventämisestä ja käytöstä.

”Yhteistyösopimus on konkreettinen osoitus valtion toimitilajohtamista palvelevasta toiminnasta. Sopimus kertoo aidosta kumppanuudesta ja yhteistyön tiivistämisestä. Konseptin yhteisomistus velvoittaa käytännössä molemmat osapuolet kehittämiseen, ylläpitämiseen ja linjausten toteutumiseen paikallistasolla”, sanoo johtava työympäristökehittämisen asiantuntija Anne Sundqvist Senaatti-kiinteistöistä.

Valtakunnallinen konseptointi on fiksu tapa säästää

Valtakunnalliset toimitila- ja työympäristökonseptit ja niihin liittyvät suunnitteluohjeet ovat viime vuosina yleistyneet valtionhallinnossa. Yhteistyömalli sopii erityisesti asiakkuuksille, joilla on samansisältöistä toimintaa useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Yhtenäisillä toimitilakonsepteilla tavoitellaan parempaa asiakkaiden palvelukokemusta, säästöä tilakustannuksissa, sujuvampaa sisäistä yhteistyötä ja parempaa työssä jaksamista. Kerran hyvin mietitty ratkaisu palvelee tehokkaasti virastoja ja laitoksia toimitilojen suunnittelussa. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun asioita ei joka kerta tarvitse määritellä ja suunnitella uudelleen.